img09

Schrijf HIER in voor onze tips & advies

Lees meer

Enkele tips voor een gezonde conditie op het werk, bouw beweging in je (werk)dag

07/03/2019

Wat kan je allemaal doen om meer te bewegen ? 

 • Parkeer je wagen verder dan gewoonlijk en ga alle dagen een stuk te voet tot aan je bedrijf. Of indien mogelijk ga met de  fiets naar het werk!
 • Ga met de trap naar de verdieping waar je bureau gelegen is.
 • Las ‘s morgens een staand overleg moment in met je collega’s over de agenda van jullie dag. Dit kan perfect staand aan een hoge tafel.
 • Ga naar je collega toe i.p.v. te bellen als je een vraag hebt.
 • Ga water halen in de keuken, zo heb je twee vliegen in een klap. Je staat op en gaat bewegen en je drinkt meer water op een dag.
 • Installeer je printer in een ander bureau zodat je wel hoeft recht te staan en te wandelen om je prints te halen.
 • Telefoneren is ideaal om rechtstaand en zelfs wandelend te doen.Ga een frisse neus halen tijdens je telefoongesprek.
 • Probeer iedere 30 minuten eens recht te staan en te bewegen. Stretch je armen en je schouders.
 • Als je veel moet typen, stop elk half uur met typen en draai je polsen even rond, bal je vuist en strek je vingers, herhaal dit 5 keer.
 • Als je vaak spanning in je benen hebt, steek dan je ene been uit, trek je voet naar je toe en draai je tip naar de binnenkant van je lichaam. Voel je spieren spannen, houd 10 seconden vast en laat je spieren los. Doe hetzelfde met het andere been.
 • Heb je vaak last van nek en schouderpijn, doe dan regelmatig volgende oefening: trek je schouders omhoog, trek ze tegelijk naar achter en buig je hoofd mee naar achter. Span je spieren goed aan maar zorg dat je niet in kramp komt. Pijn of neiging tot krampen betekent dat er spanning zit in je spieren. Herhaal dit meermaals per dag.
 • Ga tijdens de lunchpauze eens een wandeling maken.

 

Bij Enjoytoday meeting & events proberen we aan het sedentair gedrag van onze gasten en medewerkers ook iets te doen.

Pauze en lunch gaan door in de Panoramic house, zodat onze gasten zich steeds moeten verplaatsen en zo na lang stilzitten toch in beweging komen.

Voor wie nog iets meer wil hebben we een app ontwikkeld waar je oefeningen kan terugvinden om meer te bewegen, voor of tijdens je meeting. Heel simpele oefeningen maar met resultaat. Vraag er naar tijdens je bezoek! (download via app store of google play store :enjoytoday)

Onze tuin en omliggende natuur smeken om bewandeld te worden, daar maken vele gasten gretig gebruik van en hun ”smile” nadien vertelt ons dat het goed was!

Sta- of partytafels in de  panoramic house en garden rooms maken het mogelijk om rechtstaand te werken of te praten met je collega’s.

We plannen om in het najaar een volledige workout met verschillende actieve oefeningen te ontwikkelen voor onze gasten. Zo hebben ze nog meer de mogelijkheid om  op ons domein hun sedentair gedrag te boycotten.

Voor onze medewerkers gaan we nog iets verder want investeren in hun gezondheid is onze grootste troef. We maken zoveel mogelijk keuzes die de ergonomie ten goede komen: spiraalstoelen aan de bureaus, in de hoogte aangepaste burelen, een standing desk of worktrainer.
Op dit ogenblik is er een test met een worktrainer die we binnenkort voor iedere medewerker gaan installeren. Terwijl je werkt, fiets je jezelf helemaal fit. En slimmer, want door te bewegen blijft je brein actief en kom je tot geweldige ideeën. 
Kom uit je stoel en wissel fietsen voortaan af met staan. Je lichaam zal je dankbaar zijn aan het eind van je werkdag.

Omdat onze administratieve medewerkers langdurig zitten kunnen zij tijdens de middagpauze gebruik maken van de andullatie matras. Andullatie berust essentieel op een combinatie van mechanische vibraties en infraroodwarmte. Andullatie werkt niet specifiek in op één bepaald orgaan of orgaansysteem, maar beïnvloedt positief de basisfuncties van het organisme. Ze legt het fundament voor het behoud en herstel van onze gezondheid.

Alle kleine beetjes maken een groot geheel. Begin vandaag met regelmatige bewegingen  en bouw dit zo verder op tot je voelt dat je veel fitter wordt en meer energie krijgt.

Je mag ons ook altijd contacteren als je hierover vragen hebt of hulp zoekt voor het introduceren en integreren van een gezondere levensstijl in je bedrijf.