Terug naar overzichtTeamcooking

Het team maakt onder begeleiding van een professionele kok een viergangenmenu.

De deelnemers worden onthaald met een aperitief door de begeleider van de teamcooking. Tijdens het aperitief wordt hen duidelijk wat van hen verwacht wordt. Het team wordt ingedeeld in 3 groepen die elk een gerecht klaarmaken. De ingrediënten zijn op voorhand aangekocht.

De recepten worden verdeeld onder de deelnemers en zij verdelen zelf de taken. Er zijn er die de ingrediënten spoelen, snijden, marineren … anderen zullen de tafel schikken en inrichten (liefst volgens een bepaald thema). Nog anderen zullen effectief koken. Als alles is klaargemaakt zullen ze elkaar ook bedienen en hun gerecht aanprijzen. Op het einde wordt alles ook in groep weer afgewassen en opgeruimd en afgesloten met koffie of thee.

Dit in een authentiek kader van onze gerenoveerde vierkantshoeve met zicht op de prachtige natuur van de Vlaamse Ardennen.
Suggestie:

  • Tapa’s
  • Gebakken dijonzalm met fettuccine en zuiderse groenten
  • Varkenshaasje met dragonsausje, gratin en wokgroenten (Er zijn ook andere menu's beschikbaar.)
  • Dessert
  • Aangepaste dranken

Timing:
Onthaal, aperitief ( briefing): 30 minuten.
Voorbereidingen (van A tot Z door de deelnemers): 1u30
Degustatie: 1u30