Terug naar overzichtDe kolonisten van Gent

 “De kolonisten van Gent” is een stadsspel geïnspireerd op het gezelschapsspel 'de kolonisten van Catan'. Het is een mix van activiteiten, gaande van  de stad verkennen per segway en bootjevaren , bierfiets rijden,... tot het proeven van streekspecialiteiten.

De deelnemers moeten zogenaamd kantoren oprichten. Hiervoor hebben ze diverse afdelingen (logistiek, administratie, HR, verkoop,...) nodig, die ze kunnen verdienen via het uitvoeren van de opdrachten in de stad. Naargelang van de verworven afdelingen, kan men een basiskantoor of een hoofdkantoor gaan opzetten. Wie aan het eind van het spel het meest aantal kantoren, personeel en kwalificaties heeft is het winnende team. Een deel van het spel speelt zich af in de stad, een deel van het spel wordt strategisch gespeeld aan het spelbord, door twee afgevaardigden per team. Daardoor is dit spel voor iedereen geschikt!

Dit spel verschilt van alle andere stadsspelen, door de combinatie van zoekopdrachten, fun-activiteiten, strategie en tactiek én dit kan bovendien volledig vertaald worden naar de bedrijfseigen componenten van de klant.

Enjoytoday ontwikkelde ook een gelijkaardig spel in de Vlaamse Ardennen. Daarbij kan men de ruime omgeving van de Vlaamse Ardennen ontdekken per fiets, vespa en 2pk. Meer info vind je bij teambuilding & incentives / stadsspelen en vervolgens 'de Kolonisten van de Vlaamse Ardennen'